Hedlundss

3 bästa spartips
Sincerely Jules
Skippa köpkaffet!
Det har jag verkligen lärt mig under året, det går iväg sjukt mycket onödiga pengar åt att köpa kaffe påväg till skolan. Jag har alltid försökt intala mig själv om att det är bara 12 kr, men tillslut blir det där 12 kr mycket mer. I slutet av året började jag att ta med mig kaffe hemifrån i en gullig takeaway mugg vilket visade en stor skiland på kontot! Så tipset är att läg lite extra på att köpa en gullig mugg som gör det lite roligare att spara pengar.
 
Tradera
 
Handla på secondhand!
Nästan alla mina kläder det senaste året har jag faktiskt fyndat på secondhand, jag kan förstå att folk har fördomar om att köpa secondhand och att det lite ses som skitkläder.Jag håller verkligen inte med och fyndar helt nya kläder ifrån 30-100 kr och ingen skulle någonsin kunna skilja mina secondhand kläder ifrån vanliga kläder. Föt att även flika in så bidrar du ju även till en bättre miljö genom att handla secondhand och det är ju alltid en fördel.
Dela på fikat!
Som många bloggare/icke bloggare är det väldigt mysigt och trendigt just nu att träffas på en fika, detta kostar självklart också mycket pengar om man gör det ofta. Jag har klurat länge på hur man ska kunna lösa det här problemet och äntligen när jag och min vn Sofia var och fikade kom vi på det. Nästan alltid när jag och mina vänner fikar så tar vi en varsin dryck och sedan spittar vi på själva fikat! För oftast vill man endast ha något litet att mumsa på och där av är det perfekt att dela på det priset!
 
#1 - Hemma Hos Felicia

Superbra tips!! :D

Svar: Tack fina du!
Ida Hedlund

#2 - Isa Bylund

Ajdå, jobbig insikt att punkt 1 och 2 är typ mina sämsta grejer. Har precis köpt en stor kaffe och har bredvid mig, heh.

Svar: Hahaha förstår precis! Allt tar sin tid<3 lycka till
Ida Hedlund

#3 - Johanna

Toppen! Gillar skarpt att handla på second hand, både kläder och inredning finns ju i massor. Funderar på att köpa en dator på Tradera också, finns många som säljer relativt nya☺️

Svar: Låter sjukt bra!
Ida Hedlund

#4 - MINIMALISTA

Bra tips, håller med om alla tre! Speciellt att handla på second hand är ju dessutom väldigt bra för miljön. :)

Svar: Tack så mycket, precis vad jag tänker också!
Ida Hedlund

#5 - Tyra och Naomi

Fantastiskt. http://tyraonaomi.blogg.se/

#6 - Tyra och Naomi

Fantastiskt. http://tyraonaomi.blogg.se/

#7 - Herr H

Kaffesituationen kan jag lätt relatera till. Var så förundrad för några år sedan var alla pengar försvann och kontaktade banken som då informerade mig att jag la ca 3000kr på kaffe per månad... många bäckar små :(

#8 - Carolin

Det där med kaffet.. När jag gick på gymnasiet så hade vi en cafeteria precis innanför entrén på skolan och VARJE morgon köpte jag en varm choklad och en macka. Gud så gott det var men jag skulle inte vilja räkna på hur mycket jag lagt ut på detta! Vi fick egentligen inte ens äta i klassrummet men mina lärare hade visst överseende med mig, haha :)
Idag jobbar jag ju och här har vi gratis kaffe och allt möjligt att dricka men jag pluggar också och då tar jag med mig termos med kaffe. Handlar också en del second hand, tyvärr har vi inte någon bra second hand butik kvar där jag bor för den har dom lagt ner då den ägdes av en kyrka som nu har ny ägare och dom har tydligen gjort stora förändringar men däremot köper jag många av barnens kläder på köp- och säljsidor på Facebook faktiskt. Till mig själv köper jag så sällan kläder numera så det blir oftast om jag verkligen behöver något eller som nu senast, köpte ett par mjukisbyxor för mitt presentkort jag fick när jag fyllde år, hahaha! Det var det jag behövde och då köpte jag det för jag kom inte på något annat att köpa, ändå var det ett presentkort som fungerar till typ alla butiker hos oss i centrum. Nåja, jag fick mina mjukisbyxor som jag behövde och bär dom alltid till och från jobbet numera så det var ju ett bra köp ändå trots allt.
Vad gäller fikat... Jag är sällan ute och fikar eller så och på den punkten är jag dålig, köper alltid eget men å andra sidan går jag ju sällan och fikar som sagt så dom pengarna sparar jag ju till annat. Hade vart värre om jag fikade eller lunchade ute ofta för då skulle det bli dyrt. Däremot köper jag ofta mat, glass, godis eller annat i våran Convini-mat på jobbet-automat här på jobbet. Visserligen dras detta med autogiro när lönen kommer så när jag väl handlar så ser jag knappt summan av det jag köper men när lönen kommer är det inte alltid lika kul. Detta måste jag bli bättre på och börja ta med hemifrån igen som jag alltid gjorde tidigare.

Svar: känner verkligen igen mig på så många punkter! jag hejar på dig!!
Ida Hedlund