Hedlundss

From Dalarna

Godmorgon på er!
Nu sitter jag lustigt nog i en liten båt ute på vattnet och har de alldeles underbart, jag och mina vänner här uppe fick för oss att gå upp tidigt äta frukost i båten och sedan åka ut en sväng innan jag åker hem. Idag är de ju sista dagen jag är här vilket känns ledsamt samtidigt de ska bli skönt att få internet igen hahah, veckan här uppe har varit alldeles underbar och har ingen aning hur jag ska kunna sova själv de kommande nätterna nu när jag alltid har haft en sovkompis.

¡Enjoy!

places i wanna see
I höst fyller jag 16 år och av mina föräldrar har jag önskat mig en weekendresa och varför jag pratar om detta redan nu är för till mina föäldrar har jag pratat om detta i ett år. Weekend resor är min favorit resa  och jag har inte varit på alls många så nu i present önskar jag mig en resa och har gett mina föräldrar 3 altenativ.
 
 
Barcelona, jag har faktiskt varit  i Barcelona i november förra året men känner att jag vill dit igen för jag verkligen älskade att vara där. Efter förra gången så blev jag kär i denna staden och all mat som fanns var helt underbar, en av de bästa sakerna var att även fast vi åkte dit i november så var de fortfarande varmt inte så varmt så man svettedes ihjäl men helt underbart skönt. så liten del av mig hoppas på Barcelona..
 
London, jag har faktiskt även varit i london hahaha jag vet jag är faktiskt en person som blir lite för bekväm i länder jag besöker. Jag har senast London 2013 och då åkte jag dit med en vän och hennes famij men då var vi ganska små och ville inte upptäcka så mycket som jag vill nu. Jag skulle vilja åka dit gå på Making of the Harry Potter ,besöka alla små cafer och shoppa såklart. Men jag vill så inte besöka alla sevärdheter de känner jag är redan gjort. 
 
Prag, jag har inte varit i Prag än men jag älskar staden redan efter alla bilder jag har sett och allt jag har hört om maten mums! Hde en vän som besökte prag förra året och tyckte verkligen att de var så värt de och att hon åt sån god mat och såg sånna coola grejer. Men eftersom jag själv inte har beökt Prag så vet jag inte så jätter mycker mer än de jag har sett på bild.
 
!Enjoy!
Mitt gymnasieval
 
 
 
Tänkte förklara idag vad som hände detta år när jag sökte in till gymnasiet.
 
8 Juni
Gick jag ut grunskolan och de var ganska känsligt man visste inte vad man skulle hamna efter sommaren, man hade fått sina betyg och visste inte om de skulle räcka. Man fick ju även den känslan om man hade gjort rätt val men de som var värst var att när jag hoppnade mina betyg så såg jag att de var ett fel. De var ett betyg som hade blivit lägre än vad min lärere hade sagt. Jag gick då fram till den läraren efter "cermonin" och frågde vad han hade fått honom att ändra sig så snabbt och sent? Lärare sa då att de hade skett ett misstag och att han hade fått in fel betyg på mig och skulle ändra de på direkten. Efter de kändes de bra .
 
26 juni
Fick vi resultatet om vi kom in eller inte på den skola vi hade sökt till och när jag öppnade och såg att jag inte kom brast jag och fick den här känslan att jag hade totalt misslyckats, jag hade kommit in på en skola jag inte alls ville gå på men så gick jag igenom och kollade på mina betyg och såg att mitt betyg var fortfarande helt fel? De hade varit helt okej ifall de betyget inte skulle hjälp mig på vägen men nu var de att de var just de betyget jag skulle behövt för att komma in? Jag fylldes av ilska och besvikelse av att min lärare hade ljugit och satt upp mina förhoppningar och sen skrattat mig i ansiktet.
 
2 juli
Efter mina föräldrar hade fått reda på vad som hade hänt blev de jätter arga och hörde direkt av sig till min skola och ville ha en förklaring och de fick de, läraren då efter jag hade pratat med honom hade han ändrat sig igen och skippat att ändra tillbaka mitt betyg utan att höra av sig till mig? Detta gjorde mig då jätte förkrossad då jag visste att den här läraren hade inte skipat att ändra beyget ine för jag inte förkönnade ett A utan att han tyckte att de var för jobbigt antagligen. De blev mycket diskutioner fram och tillbaka och vi fick höra av sig till den skolan jag har sökt till och förklara problemet och vad som hade hänt. Efter många om och män så hörde min pappa av sig till min gamla skola och fick betyget ändrat.
 
10 juli 
Betyget var fixat och nu kändes allt bra igen trodde jag men nej eftersom jag inte hade blivit antagen från början även fast jag hade rätt betyg så blev de krångel igen för att de kan ju inte ta in mig eftersom de redan har tagit in sitt antal elever och fick bli placerad på reservlistan för att min lärare tyckte de var för jobbigt att ändra de betyget han hade satt fel från början. Att känna sig förhindrad att komma in på den skolan man har velat gå och hela mitt humör har sjunkit och känner mig lurad och besviken.
 
Allt detta är så förvirrande och inte ens jag har hela storyn och nu har ju reservantagningen börjat igen och jag ligger på reserv plats 2 vilket är bra men att känslan av att jag hade kommit in från början gör mig lika besviken varje gång.
Jag var helt förkrossad den dagen jag hade fått veta att jag inte hade kommit in och jag låste in mig dagar, vilket vissa kanske tänker att skolan är inte allt men just för mig i de tillfället var de allt och i höst kommer de ta upp 90% av min tid så de är allt för mig och att gå på en bra skola med bra miljö är allt för mig.
 
!Enjoy!