Hedlundss

Jag är trött att jag inte tas på allvar
 
Jag är trött på att jag inte tas på allvar. I slutet av året 2016 sökte jag jobb jag gick på interjuver och det gick faktiskt helt okej, men under tiden jag sökte jobb var när jag kom i kontakt med företaget som jag sökte hos frågade varje företag efter min ålder. Jag förstår att i vissa jobb behöver man erfaranhet men det jag sökte var "enkla" jobb, jag sökte som erfaren av arbetslivet eftersom jag tidigare har varit anställd på ett grymt företag som brinner för ungdomar i arbetslivet.I mitt tidigare jobb hade jag både arbetat i mer än ett år och under denna tiden blivit befodrad?
Men när jag sökte arbetet så kollade de inte ens på mina tidigare erfarenheter utan endast baserade hela mitt CV på min ålder? Jag har haft mer arbets erfarenhet än de flesta 18-åringar men endå har jag mindre chans till jobb än vad dem har, jag blir så ledsen och besviken på företagre som inte ger ungdomar en chans. Nu har jag varit lycklig lottad att få haft en inblick i arbetslivet men andledningen till varför är pågrund av det här grymma företaget som inte ser ner på oss som inte har fyllt 18. Jag tänker på mina vänner som inte har haft ett jobb eller varit tvunga att säga upp sig för att de blev utnyttade av arbetsgivaren som inte gav  den lönen de skulle ha haft eller lät dem "provjobba" i flera veckor utan lön. De har aldrig sökt jobb där de hanteras pengar för jag är fullt informerad av att människor under 18 får inte hantera pengar, men de finns så många jobb där vi spolas bort för att vi ses som för små. 
Det är så jobbigt att vara helt maktlös i denna situationen och de enda jag kan göra är att se detta pågå. Jag som 16-åring kan endast söka mer jobb och åter igen få ett bakslag varje gång. Jag hoppas att de kommer ske en förändrig snart och att fler av hos ungdomar kommer kunna komma in i arbetslivet och kunna ha något mer än "Klippt gräsmattan" på deras CV.
 
!Enjoy!